4 Nisan tarihinde Terazi burcunda Tam Ay Tutulması olarak meydana gelecek. Bu tutulma çalışma hayatınız ile ilgili etkili olacak. 6 aylık bir dönem için değerlendirdiğimizde bu süreç içerisinde çalışma ortamında güzellikleri, ortamdaki huzurunuzu ve sanatsal alanlarda çalışanlar için yaratıcılığı ele alacağınız bir dönem olacak. Fakat yine bu süreç içerisinde içten içe sinirlenmek ve gerginlik söz konusu olabilir.Sağlık konusunda kilo verme isteği olurken insanlarla olan ilişkiler de uyumlu olmaya çalışılacak. Stres, sağlık açısından olumsuz durumlar yaratacağından sakin olunmaya çalışılmalı ve etrafınızdaki insanları nazikçe uyarmalısınız. İş arama sürecinde olanlar içinse dış dünyanın şartları ve yetenekler göz önünde bulundurularak tercihlerinizdeki taleplerinizi iyi ayarlamalısınız.

11 Nisan tarihinde yönetici Venüs İkizler burcunda seyrine başlayacak. Bu da mali konularda iki yönlü hareket gerektirecek. Kazanmak adına harekete geçilecek ve kazanç elde edilecek. Şans faktörü sizden yana olacak.

15 Nisan tarihinde Merkür burcunuzda seyrine başlayacak. Merkür'ün burcunuzda seyir halinde olması son derece güzel olacak, maddi ve manevi konularda, kişisel ilişkilerinizde, ilişkilerinizde iyi bir odaklanma gücü getirecek.

18 Nisan tarihinde yeniay koç burcunda oluşacak, bu yeniay içten içe gerginleşmenizin nedenleri üzerinde duracak. Bu yeni ayda sizde gerginlik yaratan sebepleri oturup belirlemeniz ve yapmak istediklerinizi ele almanız sizin için faydalı olacak.

Yeni ayın görünümlerine baktığımızda ailevi konular üzerinde etkili olacağını göreceğiz. Ev değiştirmek, ev yatırımına girmek gibi konularda artıyı eksiyi iyi hesap etmeniz gerekecek.

20 Nisan tarihinde güneş Boğa burcunda olacak. Kişisel merkezinizde sağlamlık ve güvenilirlik ilkesini yerleştirecek ve kendinizi daha iyi ifade edebileceksiniz.

AŞK VE İLİŞKİLER

1-5 Nisan arası: 2 Nisan tarihinde aşk evinizin yöneticisi Merkür, Satürn ile bir görünüm yapacak. İstenmeyen bazı konuşmalara neden olabilir. Hoşgörülü davranmakta zorlanabilirsiniz. Aranızda sorun çıkartan birtakım meseleler, sizin kurallarınıza, inandıklarınıza uymadığı için, gerginlik yaşanabilir. 5 Nisan tarihinde, yine iletişimde zorlanmalar görülür. Fikren anlaşmazlık veya ortaklaşa düşünmeme nedeniyle birlik ve beraberlik içinde hareket etmeniz mümkün olmaz. Diyalog yetersizliği, eleştiri, taviz vermeyen yaklaşımlar ilişkide sıkıntılara yol açabilir.

6-12 Nisan arası: 6 Nisan tarihindeki Merkür-Jüpiter görünümü, aşk hayatınız, ailevi meseleler üzerinde abartılı düşünmenize, sinirlenmenize, durumu olduğundan daha fazla mesele etmenize yol açabilir. Sizden bir şey gizlendiği veya sizi dikkate almadıkları için tepki gösterebilirsiniz. Eğer bir mesele varsa, bunu iyice anlamanızda ondan sonra konuşmanızda yarar var. 6-8-10 Nisan tarihlerindeki üç önemli kavuşum bir hayli önemli. Ailevi ilişkileri, eviniz içindeki gelişmeleri, değişimleri hatta beklenmedik sürpriz durumları dahi işaret edebilir. Fiziksel ve ruhsal anlamda etkileyen bu değişimler evden taşınmak, aileden ayrılmak, sağlığınızla ilgili de olabilir. Yükseleni ve burcu Boğa olanlar bu görünümden daha fazla etkilenebilirler.

13-19 Nisan arası: 18 Nisan tarihinde Koç burcunda oluşacak Yeniay, genel anlamıyla çevrenizle olan her türlü temasınızı, girişim ve kararlılık gücünüzü, güven duygunuzu gözden geçirmeniz yönünde etkilidir. Zaten, Yeniayın oluştuğu güne baktığımızda Mars-Jüpiter arasındaki görünüm, maddi açıdan bazı engellerin önümüze çıkabileceğini, hesabımızı bilmemiz gerektiğini, hesabımızı iyi yapmanın önemini vurguluyor.

20-26 Nisan arası: 21 Nisan tarihindeki görünüm, iç huzurumuzun, kendimizi aşkta mutlu hissetmek arzumuzun işaretçisi. Moralimizi yükseltecek bir şeylere ihtiyacımız var. 22 Nisan tarihinde aşkta bir hayli ciddi düşüneceğiz. Karşımızdaki kişinin aklı başında hareket etmesini, göründüğü gibi olmasını bekleyeceğiz. Ciddiyete pirim vereceğiz. Aldığımız haberler, gelişmeler içimiz rahatlatabilir, güven verebilir. 25 Nisan tarihinde çaresiz olmadığımızı, mutlaka her şeyin yoluna gireceğini düşüneceğiz.

İŞ VE KARİYER

1-5 Nisan arası: 4 Nisan tarihinde Terazi burcunda oluşacak Tam Ay Tutulması, çalışma hayatınızla ilgili konularda, sağlığınızla alakalı meseleler üzerinde bir hayli önem taşıyor. Siz başkalarını idare etmek, bulunduğunuz şartlar çerçevesinde insanlarla iyi ilişkilerinizi sürdürmek zorunda kalıyorsunuz. Ancak bunu elinizden geldiğince yapmaya gayret ederken, olmadık zamanlarda ve bir türlü müdahale edemediğiniz gelişmeler canınızı sıkıyor. İşte bu tutulma, yine bu türden dengelerin yerli yerine oturtulması yönünde önemlidir. Ancak şunu belirteyim ki, tutulmaların göstergesi olan Venüs ve Mars burcunuzda ilerliyor. Bu da gösteriyor ki, aslında pek de zorlayıcı bir durum yok. Huzur, güven, istikrar, sağlamlığı merkez alarak soğukkanlılığımızı koruyalım.

5 Nisan tarihinde, iş hayatımız veya günlük yaşamdaki halledilmesi gereken meselelerde, içimizden gelmese de, etrafımızdaki kişilerle iletişime dikkat etmek gerekiyor. Yapıcı tarzda ve uzlaşıdan yana olmamız lazım. Karşımızdaki kişiyi sevmeyebiliriz veya şartlar yüzünden gergin olabiliriz. Ancak huzurumuz için biz olgusuna önem vermeliyiz. Bu sayede dışarıdan destek görebilir, hedefimize varabiliriz.

6-12 Nisan arası: 8 Nisan tarihindeki Merkür-Pluto zorlu görünümünde, eğitim, iş, akademik kariyer, sağlık ve yenilik anlamındaki işlerinizi ciddi bir çerçevede ele almak gerekiyor. Engellendiğinizi ve tam olarak kendinizi ifade edemediğinizi hissedebilirsiniz. Aslında sizin tüm isteğiniz gerçekten bilgili olduğunuz konularda sesinizi duyurmak. Artık, kısıtlı bir hayatın içinde yer almak istemiyorsunuz. Gücünüzü kanıtlamaktan yanasınız. Birilerinin kulu kölesi olmak yerine, kendi kendinizin efendisi olmaktan yanasınız. Tabii ki şartlar çerçevesinde sabırlı olmalı ve güven duygunuzu yitirmeden yolunuzda azimle yürümelisiniz.

13-19 Nisan arası: 14 Nisan tarihinde Merkür, burcunuzda seyrine başlıyor. Tüm kararlarınızı sağlamlık çerçevesinde ele almanızı sağlıyor. Ancak sizin de ileriye dönük olarak düşünmenizde mutlaka fayda var. İnsanları ikna edebilme gücünüz, yapıcı bir biçimde kucaklamanız bu enerji sayesinde kolaylaşıyor. İstikrarı önemsediğiniz için, doğaldır ki, her meseleyi ciddi biçimde ele alacak, ilerisi adına fayda getirir mi diye düşüneceksiniz. Bu geçişi yöneten güç Venüs-İkizler burcunda ilerlediği için, maddi konularda hareketlenmeler başlıyor.

20-26 Nisan arası: 20 Nisan tarihinde burcunuzda ilerleyecek Güneş kendinizi öne sürmenin, sağlama yönelmenin işaretçisidir. Bu geçişi yöneten Venüs-İkizler burcunda ilerlediği için, maddi açıdan rahatlık da çok önemli hale geliyor. Gerekirse, iki ayrı iş ile uğraşırım, yeter ki, beni doyursun diye düşünebiliriz. Eğer bu anlamda rahat isek, işteki ufak tefek sorunları büyütmeyiz. 7 Mayıs tarihi sonrası işimizle ilgili konularda rahatlamalar başlar. 22 Nisan tarihinde üç görünüm var. Bunların iki tanesi, yapılan işlerin olumlu yönde yürümesini sağlıyor. Güzel haberler alabiliriz. Üçüncüsü ise, iki ayrı işin, projenin, görüşmelerin işaretçisidir. Mali konular önemsenir.

PARA

1-5 Nisan arası: 2 Nisan tarihindeki Venüs-Chiron görünümü, hedefimiz, ileriye yönelik amacımız, dostluklarımız, yeteneklerimizi değerlendirme yönünde nerelerde zayıf kalıyorsak, nerelerde zorlanıyorsak bunları güçlendirmemizde yardımcı olacak. Bu güçlendirme parasal konularda fırsatların karşımıza çıkmasını sağlayabilir.

6-12 Nisan arası: Maddi konularda etkili olacak Venüs-İkizler geçişinin 14 Nisan tarihine kadar olan bölümünde parasal konularda bir hayli aktif gelişmeler yaşanabilir. Ancak ben bu süreçte yapılan işlere, finansal konulara, yatırımlara, kazançlara, kısaca paranıza dikkatli bir şekilde sahip çıkmanızdan yanayım. Olur olmaz işlere kalkışmamak, bilinçli hareket etmek, kararlar vermek lazım. 14 Nisan sonrası sakince düşünebilir, nasıl bir yol izleyeceğinize karar verirsiniz.

13-19 Nisan arası: 15 Nisan tarihindeki Venüs-Satürn karşıt görünümü, maddi konularda ve çalışma hayatımızla ilgili meselelerde temkinli hareket etmek isteyebiliriz. Mevcut işimiz, mali durumumuz, işimizden elde ettiğimiz gelir memnun edici değilse, bugünlerde daha dikkatli olmamızda yarar var. Zaten bizde bu görünümün etkisi altında kimseden kimseye fayda yok diyerek riskli işlerden kaçınacağız. Merkür şu aralar burcunuzda ilerlediği için, hesabımızı iyi yapmaktan yanayız. Görülüyor ki, bu karşıtlık öyle her duyduğumuza, her gördüğümüze inanmadan, elle tutulur gözle görülür olana yönelmemizi sağlayacak.

20-26 Nisan arası: 7 Mayıs tarihine kadar maddi konularda bir hayli aktifsiniz. Ancak harcamalara dikkat etmekte yarar var. 22 Nisan tarihinde olumlu getiriler sizi şevklendirir. Aynı günkü bir başka görünüm, evinizin ihtiyaçları, kiralama, ileriye dönük yatırımlar gibi konularda dikkatli ve bütçenize uygun hareket etmenin önemini gösteriyor.

Nisan ayı astroloji takviminiz

Pozitif Enerjili Günler: 1-2-11-15-16-19-20-23-24-28-29
Zayıf Enerjili Günler: 6-7-13-14-26-27
Aşkta En Şanslı Günler: 1-2-28-29
Parasal Açıdan Şanslı Günler: 21-22

Yeni Ay: 19-20-21
(Ay-Boğa burcu geçiş günleri, sizin için yeniay anlamı taşır. Bilinçli istekleriniz ile bilinçaltınız uyumludur ve yeni başlangıçlar için taze enerji anlamı taşır)

Dolunay: 5-6-7-8
(Ay-Akrep burcu geçiş günleri, burcunuz ile karşıtlık oluşturduğu için Dolunay anlamı taşır. Final, bitişler, duygularınızla düşünceleriniz arasındaki çekişmedir. İyi dengelenmesi halinde yapıcıdır. Zayıf enerjidir. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz hissedebilirsiniz.)

İrem Su