Virik (Van Yöresel Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan (Çok büyük olmasın)
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı bulgur
Yarım su bardağından biraz fazla yeşil mercimek
Hazır kavurma
Kuru reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
Pulbiber
Karabiber
Virik (Van Yöresel Çorbası) Tarifi Yapılışı
Mercimeği suyla haşlayıp suyunu süzüyoruz (fazla haşlamayın amaç siyah suyunu süzmek) Tereyağını eritip doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Salçayı ekleyip kokusu çıktıktan sonra 2 litre su ekliyoruz (az gelirse sonradan ekleyebilirsiniz). Haşlanan mercimeği, bulguru ve kavurmayı, baharatlarını tuzunu ekleyip 15-20 dk kadar pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.