Virik (Van Yöresel Çorbası) Tarifi İçin Malzemeler
2 yemek kaşığı tereyağı
1 soğan (Çok büyük olmasın)
1 yemek kaşığı salça
Yarım su bardağı bulgur
Yarım su bardağından biraz fazla yeşil mercimek
Hazır kavurma
Kuru reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
Pulbiber
Karabiber
Virik (Van Yöresel Çorbası) Tarifi Yapılışı
Mercimeği suyla haşlayıp suyunu süzüyoruz (fazla haşlamayın amaç siyah suyunu süzmek) Tereyağını eritip doğradığımız soğanı kavuruyoruz. Salçayı ekleyip kokusu çıktıktan sonra 2 litre su ekliyoruz (az gelirse sonradan ekleyebilirsiniz). Haşlanan mercimeği, bulguru ve kavurmayı, baharatlarını tuzunu ekleyip 15-20 dk kadar pişirmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Üyelik tarihi
19 Mart 2017
Bulunduğu yer
Amasya
Yaş
22
Mesajlar
9.736
Seslenildi
220 Mesaj
Etiketlendi
77 Konu
Ruh Hali
Virik (Van Yöresel Çorbası)
16 Aralık 2017
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati