Malzemeler
2 adet soğan
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
1 demet pancarın sap kısımları
2 çorba kaşığı un
8-10 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yeteri kadar tuz
karabiber
1 çorba kaşığı fesleğen
1 çorba kaşığı koruk ekşisi veya limon suyu
Ekşili Pancar Sapı Çorbası Yapılışı
SOĞANLARI küp küp doğrayıp, tencereye alın. Yağ ve salçayı ekleyip, soğanlar pembeleşene dek soteleyin. Ardından pancar saplarını ince ince kıyıp tencereye aktarın. Suyunu çekene dek kavurun. Daha sonra unu ilave edip, 1-2 kez çevirerek kavurun. Hemen suyunu ekleyip, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca nohutları, tuz, karabiber ve koruk ekşisini ekleyip, 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alınca fesleğen serperek, servis yapın.
Elif


Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
35
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali

Ekşili Pancar Sapı Çorbası Tarifi
13 Nisan 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.