26 Kasım 2017 Pazar Günün Yemeği | Ekmek Kebabı



Kıyma Kebabı İçin :

500 gram dana kıyma
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
yarım yemek kaşığı domates salçası
yarım yemek kaşığı biber salçası
bir miktar karabiber
bir miktar kimyon
bir miktar kırmızı toz biber (çocuklar için tatlı biber tavsiye edilir)
bir miktar kırmızı pul biber (çocuklar için tatlı biber tavsiye edilir)

Kebap Sosu İçin :

1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
yeteri kadar tuz

Kebap İçin Kalan Malzemeler :
1 adet tırnak pide
1 su bardağı yoğurt
1 diş sarımsak
yeteri kadar tuz

Kıymayı derin ve yapışmaz bir tavaya alın, kendi yağında kavurun, rengi dönmeye başlayınca yemeklik doğradığınız soğanı ve rendelediğiniz sarımsağı ekleyip 5 dakika karıştırarak pişirin, yemeklik doğradığınız biberleri ekleyin, 5 dakika kadar daha yani yumuşayana kadar pişirip salçaları ekleyin, salçanın kokusu çıktığında baharatları ve tuzu ekleyip ateşten alın kavururken kurutmamaya özen gösterin
Sosu için tere yağını alıp üzerine salçaları ekleyin dilerseniz salça yerine domates veya kışlık domates sosu kullanabilirsiniz arzunuza göre (her ikisi ile de güzel oluyor) tuz ve dilerseniz baharat da ekleyebilirsiniz, kıymaya baharat kullandığım için kırmızı sosuna ben pek eklemiyorum ama akışkan olsun diye biraz su ekliyorum.
Yoğurt ve rendelenmiş sarımsağı karıştırın, dilerseniz tuz ekleyebilirsiniz,
Şimdi geldi birleştirme aşamasına , pideleri ufak ufak bıçak yardımıyla doğrayın, geniş bir tabağa koyup üzerine ateşten yeni aldığınız kıyma sosunu yayarak koyun, kıyma sosunun üzerine yoğurt sosunu gelişi güzel ekleyip , en üste salça sosunu yayark koyun dilerseniz üzerine kekik nane gibi baharatlar ekerek daha iştah açıcı bir sunum elde edebilirsiniz
Ayrıca bunun tereyağı az oldu derseniz biraz pul biber ile tereyağı kızdırarak üzerine dökebilirsiniz, ben çok tercih etmiyorum malum formumuda korumak önceliğim.
Ekmek kebabınız hazır afiyetle tüketin.