Sandal poğaça malzemeleri


5 su bardağı un

42 gr yaş maya

2 su bardağı süt

125 gr

1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

2 salçalık kırmızıbiber

2 sivri biber

100 gr salam

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

üzeri için

Yumurta sarısı


Sandal poğaça hazırlanışı
Sandal poğaça: Maya ve şekeri bir kasede ılık süt ile eritin. Bütün malzemeleri eriyen maya ile karıştırarak yoğurup 20 dakika dinlendirin. Mayalanan hamurdan küçük bezeler koparıp oval şekilde açın. İki kenarından karşılıklı kesin. İç harcı hazırlamak için bütün malzemeyi küp doğrayın. Hamurun ortasına iç harcından koyup kesilen kısımları karşılıklı katlayarak yapıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip 10 dakika dinlendirin. üzerine yumurta sarısı sürüp önceden 175 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Servis yapın.

Alıntı