20 Aralık 2015 Günün Yemeği/Öcce
Gaziantep usulu Öcce tarifi..
6 demet maydanoz
6 yumurta
1/2 kg. taze soğan
1/2 kg. taze sarımsak
80 gr. un
Yarım kaşık tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Taze soğan, sarımsak ince ince kıyılır. Derin bir kase içerisine kıyılmış maydanoz, taze soğan, sarımsak, un, tuz, kimyon, karabiber, kırmızı biber konularak yumurtalar kırılır. Bu malzemeler iyice karıştırılır (çırpılır). Kızarmış yağa bir yemek kaşığı karışımdan koyularak, pembe renk alana kadar kızartılır. Bütün karışım kızartıldıktan sonra yemek servise hazırdır.
Not: Özel öcce tavasında kızartılırsa şekiller daha düzgün olur.
Üyelik tarihi
01 Nisan 2015
Bulunduğu yer
"Orada.." (:
Mesajlar
26.918
Seslenildi
1088 Mesaj
Etiketlendi
93 Konu
Ruh Hali
20 Aralık 2015 Günün Yemeği/Öcce
20 Aralık 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati