03 Aralık 2015 Günün Yemeği | Yaprak Köfte



Malzemeler:

500 gr kıyma
1 soğan
tuz
karabiber
1 tatlı kaşığı kimyon

Garnitürü için:

5 patates
1 kase yoğurt
2 domates
3 köy biberi
1 tutam maydanoz
1 kase domates sos
2 çorba kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı rendenin en küçük tarafıyla rendeliyoruz. Tuz, karabiber ve kimyon ilave edip harcımızı iyice yoğuruyoruz. İki tane büyük boy buzdolabı poşetini kesip tamamen açıyoruz. Birinci poşeti tezgaha seriyoruz.

Su serpiyoruz ve üzerine köfte harcını koyuyoruz. Elimizi de ıslatıyoruz ve köfteyi elimizle biraz daha yayıyoruz. Diğer poşetin üzerine de su serpiyoruz ve ıslattığımız kısım köftenin üzerine gelecek şekilde kapatıyoruz. Merdaneyle üzerinden geçerek iyice inceltiyoruz. Tepsi üzerine koyuyoruz ve yarım saat derin dondurucuda dinlendiriyoruz. Patatesleri soyuyoruz ve parmak şeklinde doğrayıp kızartıyoruz. Servis tabağına patatesleri koyuyoruz. Tek parça olan yaprak köftemizi bıçakla ya da ruletle kare kare kesiyoruz. Izgara tavaya sıvıyağ döküyoruz ve köfteleri çevirerek pişiriyoruz. Patateslerin üzerine pişen köfteleri koyuyoruz. Domates sosu tavada kaynatıyoruz. Köftelerin kenarına domates sosu döküyoruz. Üzerine de çırpılmış yoğurdu döküyoruz. Domatesleri ve biberleri de ızgarada hafif kızartıyoruz ve tabağın kenarlarına diziyoruz. Küçük bir tavada tereyağını eritiyoruz. Üzerine tereyağı gezdiriyoruz. Ortaya da maydanozu batırarak servis ediyoruz.