
Malzemeler
250 gram taze fasulye
Yarım paket makarna
150 gram siyah zeytin
2 diş sarmısak
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
1 tutam iri çekilmiş karabiber
Tuz
Taze Fasulyeli Zeytinli Makarna Yapılışı
FASULYEYİ yıkayıp ayıkladıktan sonra verev doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Sarmısağı ve maydanozu ince kıyıp kenara alın. Tuz eklediğiniz bol suda makarnayı haşlayıp süzün. Ayrı bir tencerede tuzlu su kaynatın. Fasulyeyi kaynamakta olan tuzlu suda 10 dakika haşlayıp süzün.
Sıvıyağı bir tencereye alıp sarmısağı ilave edin. Hafifçe kızarınca tencereden alıp haşlanmış taze fasulye ve zeytinleri ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip birlikte 2 dakika çevirin. Üzerine makarnayı ilave edin. Maydanozu ve peynirin 1/3'ünü tencereye ekleyin. Ocaktan alıp kalan peynir ve sotelenmiş sarmısağı üzerine koyarak servis yapın.