1 adet orta boy yuvarlak ekmek
250 gr. yağsız kıyma
2 adet orta veya büyük baş soğan
3-4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Ekmeğin Üzerine Sürmek İçin;
1 yemek kaşığı eritilmiş margarin
Ekmek dolması tarifi hazırlanışı:
- Önce ekmeğin üzerinden kapak şeklinde kesiyoruz.
- Ekmek biraz bayatlamış olursa içini daha rahat boşaltabiliriz.
- İç kısmını elimizle oyarak tamamen boşaltıyoruz.
- Diğer tarafta bir tencerede yağı eritiyoruz ve çok ince kıyılmış soğanları, tuz ilavesiyle sararıncaya kadar kavuruyoruz.
- Sonra üzerine kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Bu arada salçayı, pul ve karabiberi de içine ilave edip, en son çok ince kıyılmış maydanozunu da katıp, ocağın altını kapatıyoruz.
- Daha önceden çıkardığınız ekmek içlerini de bu kıymalı harca karıştırıp, içini boşalttığımız ekmeğin içine iyice dolduruyoruz.
- Ekmeğin kapağını da üzerine kapatıp, eritilmiş tereyağıyla ekmeğin her tarafını yağlıyoruz.
- Büyükçe geniş bir tencerenin içine 7-8 su bardağı su koyup, tencerenin üzerine de bir süzgeci (tencerenin içine düşmeyip, tam üstünde kalacak büyüklükte olacak) yerleştirip, ekmeği üzerine oturtuyoruz.
-Buharlama yöntemiyle tahminen 30 ila 45 dakika arasında suyu çekene kadar pişiriyoruz.
-Servis tabağına alıp, yanında ayranla beraber servis yapıyoruz.
Nutella
Üyelik tarihi
19 Kasım 2016
Mesajlar
36.461
Seslenildi
2279 Mesaj
Etiketlendi
107 Konu
Ruh Hali
Ekmek Dolması
05 Haziran 2017
Malzemeler:
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
Kartalice03 bunu beğendi.