Düşünmek yetmiyor bazen, belki çoğu zaman!
Düşünmek yetmiyor bazen, belki çoğu zaman!

Kimse kendi için kötü demez kötü düşünürüm demez. Der mi? Tabii ki demez.
Şimd belki biraz cüretkar, belki de biraz iddialı olacak ama ben gerçekten hiçbir zaman kimse için kötü düşünmem, düşünemem.
Korkarım çünkü, düşündüğüm şey bir anda inancım olabilir. Bir anda tüm hareketlerime yansıyabilir. Ama bunun için de korkmam. Çünkü bilirim Allah duyar düşüncelerini de, düşünemem.
Gerçekten herkes için, çevremdeki herkes için iyilik düşünürüm. Bana zararı dokunan insanlar için bile iyisini düşünürüm. En iyisini yaşamalarını isterim. Salak mıyım? Evet. Saf mıyım? Evet! Zaten başıma da ne geliyorsa bundan gelmiyor mu? Evet!
Geçtiğimiz günlerde psikologum Zeynep bir şey söyledi;
“Düşündüklerin değil, yaptıklarınla hatırlanacaksın. İnsanlar onları değerlendirecek. Ona göre tepki vereceklerâ€
Ve o zaman da tüm sorularından, tüm acabalarında ve tüm keşkelerinde arınmış olacaktım. Evet! Durum tam da böyleydi. Yaşamaktan korkanlar içindi düşünmek sadece düşünmek.
Bir an şimşekler çaktı. Yarın ölsem, arkamdan kimse ne iyi düşünürdü demeyecek. Düşünceleri ne güzeldi demeyecek. Onlara söylediklerim ve yaptıklarımı hatırlayacaklar.
İşte bu noktada, o günde itibaren düşündüğüm kadar dile getirmem gerektiği felsefesiyle hareket ediyorum.
Tam bu düşüncelerimin üzerine Kiralık Aşk’taki bu sahne gerçekten çok anlamlı oldu. Evet bu hayatta söylediklerinle, düşündüklerinle değil, yaptıklarınla hatırlanacaksın. İzlemek isteyenler

...
Bu da cesur insanların işi, bu da hislerinden korkmayan insanların işi. Yani korkak olmamayı öğreneceksin önce, önce cesur olmayı. Önce düşündüğün insan olmayı öğrenecesin ki, insanlar gerçekten kim olduğunu anlasınlar.
O yüzdendir ki insan önce idealize ettiği insan olmayı öğrenmeli, doğru ya da yanlışlarıyla. Doğru ya da yanlış hareket etmek hiç hareket etmemekten daha iyi değil midir? Yaşayıp öğrenmek, hiç yaşamamaktansa daha iyi değil midir? Cevapsız sorular yerine yanlışta olsa bir cevabı olan sorular daha iyi değil midir?
http://m.istanbulfind.com/language/client-frame-api/id
Mügz ve Soruları…
Hayalinizdeki o insanı yaşadığınız biri olmanız dileğiyle!