Kek için
Malzemeler
3 adet yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
2 su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4 çorba kaşığı kakao
Üzeri İçin;
1 paket puding ( 750 ml )3.5 su bardağı süt
Keki Islatmak için;
1.5 su bardağı süt
1 paket Hindistan ceviziPasta süs şekeri ( isteğe göre )
Pudingli ıslak kek yapılışı; 3 adet yumurta ve 1.5 su bardağı şekeri derin bir kapta köpük köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Daha sonra derin kabımızın içine yarım su bardağı sıvı yağ ve sütü ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz. Karışımın üzerine 2 su bardağı un, 1 paket vanilya , 1 paket kabartma tozu ve 4 çorba kaşığı kakaoyu ekleyerek karıştırmaya devam ediyoruz. Böylece kek hamurunu hazırlamış oluyoruz. Hazırladığımız kek hamurunu yuvarlak bir borcama döküyoruz ve önceden 180 dereceye ayarladığımız fırına koyarak yaklaşık 20-30 dakika kekin pişmesini bekliyoruz. Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdan yardımıyla kekin üzerine delikler açıyoruz. Eğer kekiniz kürdana yapışmıyorsa pişmiş demektir. Pişen keki fırından çıkararak 5 dakika kadar bekletiyoruz. Bir müddet beklettiğimiz kekin üzerine 1.5 su bardağı sütü dökerek keki ıslatıyoruz kekin sütü çekmesi için bir müddet bekletiyoruz. Bu sırada kekin üzeri için 1 paket puding ve 3.5 su bardağı sütü orta boy tencerede orta ateşte pişiriyoruz. Puding kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıyoruz ve kabuk tutmaması için ara ara karıştırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz pudingi 5 dakika kadar beklettikten sonra kekin üzerine düzgün bir biçimde döküyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuyan keki buzdolabına kaldırıyoruz. Hazırlamış olduğumuz keki buzdolabından çıkararak üzerine süsleme olarak hindistan cevizi veya isteğe göre pasta süs şekeri serperek güzel bir görüntü elde ederek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.