Malzemeler
Yapılışı
Fasulyelerin uçlarını kesin ve bol su ile yıkayın. Bir tencereye bol su koyun ve kaynatın. Fasulyeleri içine atın. 5 ila 10 dakika haşlayın. Sonra, fasulyeleri süzün, soğuk sudan geçirin ve soğumaya bırakın.
Bir su bardağı sıcak suda tuzu tamamen eritin. Ve gene, soğumaya bırakın. Bu arada, büyükçe bir kapta, su, sirke ve dövülmüş sarımsakları karıştırın. Soğumuş fasulyeleri dik olarak, yan yana kavanoza yerleştirin. Taşmaması için, 2-3 parmak boşluk bırakarak, ama fasulyeleri tamamen kapatacak biçimde sirkeli suyu ilâve edin. Fasulyelerin üzerine bir taş ya da ağır bir kapak koyun. Kapağını sıkıca kapattığınız kavanozu serin bir yerde, en az 15 gün, bekletin
Mine

Üyelik tarihi
22 Aralık 2016
Mesajlar
568
Seslenildi
14 Mesaj
Etiketlendi
18 Konu
Ruh Hali

Fasülye Turşusu
23 Aralık 2016
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter