Çikolata Soslu Pasta Tarifi


Çikolata Soslu Pasta Tarifi malzemeleri:





  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2,5 su bardağından 2 parmak fazla süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 125 gr margarin (yarım paket)
  • yarım su bardağı toz şeker
Sosu için;
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • yarım su bardağı toz şeker

Çikolata Soslu Pasta Tarifi yapılışı:

  1. Tencereye 2 çorba kaşığı unu ve 1 çorba kaşığı nişastayı aktarın.
  2. Sütü de azar azar ekleyin.
  3. Orta ısılı ateş üzerinde sürekli sürekli karıştırın.
  4. Margarini ve şekeri ekleyin.
  5. Karıştırmaya devam edin.
  6. Karışım koyulaşmaya başlayınca tencereyi ateşten alın.
  7. Hafif ılınınca çırpılmış yumurtayı ekleyin.
  8. Tencereyi tekrar ateşin üzerine oturtun ve 3-4 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin.
  9. Ufalanmış bebe bisküvilerini ekleyin.
  10. İyice karıştırdıktan sonra içine alüminyum folyo konulmuş bir kalıba boşaltın.
  11. Buzdolabında bir buçuk saat bekletin.
  12. Bu arada sosu hazırlayın.
  13. Kakao, toz şeker, nişasta ve 1 su bardağı suyu iyice karıştırın.
  14. Orta ısılı ateşte koyulaşana dek pişirin.
  15. Kalıptan çıkardığınız pastanın üzerine sostan gezdirerek servis yapın.
Afiyet olsun.