Malzemeler:

425gr. taze somon balığı
2 orta boy hafif haşlanmış, ince kıyılmış pırasa
200gr. hafif haşlanmış, ince kıyılmış fasulye
1 diş ikiye bölünmüş sarımsak
300gr ince kıyılmış, sarı, kırmızı veya yeşil biber
Yarım atom salata ve akdeniz yeşilliği
Suyu sıkılmış ve kabuğu rendelenmiş 1 limon
1 çay kaşığı şarap sirkesi
1 çay kaşığı hardal
Tuz ve karabiber

Yapılışı:

1. Tuzlu su dolu bir tencerenin içinde somonu 8 dakika kadar kaynatın.

2. Bu tencereden 2 yemek kaşığı balık suyunu daha sonra kullanmak üzere ayırın.

3. Somonu tencereden çıkarın, derisini ve kılçıklarını ayıklayıp, parçalara bölün.

4. Pırasa ve yeşil fasulyeyi az suda veya buharda 4-5 dakika yumuşayıncaya kadar haşlayın.

5. Haşlanan sebzeleri ocaktan alıp suyunu süzün, üzerine soğuk su gezdirin.

6. 4 adet kasenin içine kesmiş olduğunuz sarımsağı sürün.

7. Pişmiş olan sebze karışımının içine atom salatayı ekleyin ve karıştırın.

8. Somon ve kırmızı biber karışımı ile sebze karışımını, eşit olarak kaselere paylaştırın.

Sos için: Ayırdığınız 1 yemek kaşığı balık suyu, limon suyu, sirke ve hardalı karıştırın. Tuz karabiber ekleyerek salatanın üzerine gezdirin. Salatanız servise hazır.



Afiyet olsun!