Malzemeler:

3 su bardağı un
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı nişasta
1 su bardağı su
2 adet yumurta
1 çay bardağı pekmez
1 çay bardağı Hindistan cevizi veya ince çekilmiş ceviz

Şerbet için:

5 su bardağı su
5 su bardağı şeker
Yarım limonun suyu
Yarım limon kabuğu

Zülbiye tatlısı yapılışı:

. Öncelikle tatlının şerbetini yaparak işe başlamakta fayda var. 5 su bardağı su ve 5 su bardağı şekeri tencereye alarak kaynatmaya başlayın. Kaynadığında ise içine yarım limonun suyunu ve diğer yarım limonu bütün olarak atınız ve 10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam ediniz.

. Hamurunu yapmak için; 1 bardak süt ve 1 bardak suyu bir kabın içinde karıştırınız ve kaynatınız. Karışım kaynamaya başladığında içine un ve nişastayı ekleyip topaklanmayı önlemek için hızlı hızlı karıştınız. Elde etmiş olduğunuz karışımı başka bir kabın içine alınız ve üzerine 2 adet yumurta kırınız ve hamur şeklini alana kadar iyice yoğurunuz.

. Hamuru kalem şeklinde açarak içe doğru kıvırınız. Hamuru kızgın yağ içinde kızartarak daha önceden hazırlamış olduğunuz şerbetin içine atınız.

. Hazır olan tatlıyı servis tabağına alarak üzerine pekmez ve Hindistan cevizi serpiniz. Hindistan cevizi yerine normal cevizde kullanabilirsiniz.