Yufkalı Kadayıf Tatlısı




Yufkalı kadayıf tatlısı malzemeleri
*3 yufka
*Yarım kg kadayıf
*2 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
*3 yemek kaşığı tereyağı
*Şurubu için
*5 su bardağı toz şeker
*3.5 su bardağı su
*Yarım limonun suyu

Üzeri için
Kaymak
Toz Antep fıstığı


Yufkalı kadayıf tatlısı hazırlanışı
*Yufkalı kadayıf tatlısı: Kolayca uygulanabilen tatlı tarifleri arasında üst sıralarda.
*Şeker ile suyu derin bir tencerede kaynatın.
*Limon suyunu ilave edip bir iki dakika daha kaynatıp ılınmaya bırakın.
*Kadayıfı tel tel ayırın.
**Bir yufkayı tezgaha serin.
*Üzerine kadayıfın üçte birini yayın.
*Ceviz içi serpiştirip yufkayı rulo şeklinde sarın.
*Bıçakla iki parmak genişliğinde kesin.
*Kestiğiniz dilimleri yan çevirip yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
*Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın.
*Her dilimin üzerine fındık büyüklüğünde tereyağı yerleştirin.
*Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
*Kadayıflar ılınınca ılık şerbeti üzerine gezdirerek dökün.
*Bir saat dinlendirdikten sonra tatlıları ters çevirin. Servis tabağına alın.
*Kaymak ve toz Antep fıstığı ile servis yapın.