Yapımı için malzemeler
*1 kilo kestane
*Yarım çay kaşığı tarçın
*1 adet soğan
*1 litre tavuk suyu
*1 dal biberiye
*2 çorba kaşığı tereyağı
*1 diş sarımsak
Kestaneli çorba tarifi Nasıl yapılır?
Kestaneleri çizin, ardından pişirin ve ayıklayın. Çıkan kestane kabuklarından bir avucunu ayırın. Pişirdiğiniz kestaneleri ufak ufak doğrayın.
Tencereye iki çorba kaşığı tereyağı koyup eritin. Bir orta boy soğanı ince ince kıyıp erittiğiniz yağda kavurun, sonrasında kestaneleri ekleyin. Bir diş sarımsağı da katın. Tüm malzemeleri iyice karıştırıp 1-2 dakika daha kavurun. Bu malzemelere tavuk suyunu ekleyin. Ayırdığınız bir avuç kestane kabuğunu süzgeç yardımıyla kokusunu bırakması için bir süre diğer malzemelerin içinde bekletin.
Kaynayan çorbayı blender'dan geçirin. Yarım çay kaşığı tarçın ve biberiyeyi ekleyerek tekrar ocağa alın, 1-2 dakika daha kaynatın. Çorbanızı sıcakken, birkaç kestane, biberiye ve taze maydanoz yaprağıyla servis yapabilirsiniz.
Üyelik tarihi
17 Mart 2015
Mesajlar
5.630
Seslenildi
256 Mesaj
Etiketlendi
22 Konu
Kestaneli çorba tarifi Nasıl yapılır
03 Ekim 2020
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati