19 Ocak 2018 Cuma Günün Yemeği | Elmalı Kurabiye



Malzemeleri :
1 paket sana yağı
1 su bardağı toz şeker
2 oda sıcaklığında yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiğine un

Üzeri için gerekli malzemeler:
4 büyük tatlı elma
1 çay bardağı toz şeker
Tarçın
Fındık veya ceviz


Hamurun yapılışı:
Malzemeler karıştırılarak hamur haline getirilir. Sırası ile 1 su bardağı şeker ile 2 oda sıcaklığındaki ki yumurtaları derin bir kapta çırpıyoruz. 1 paket sana yağını ocakta eritip, soğumasını bekliyoruz (eğer soğumaz ise yağı yavaş yavaş karışımın üzerine dökerken bir taraftan çırpabiliriz ki yumurtalar yağın ısısı ile pişmesinler.) Göz kararı belirlediğimiz unumuzu malzemelerin içerisine elekten geçirerek ekliyoruz. Kabartma tozunu da ekledikten sonra el yardımı ile karışımı hamur kıvamına getiriyoruz. Hamurumuzdan 1 avuç ayırıp buz dolabına koyup donmasını bekliyoruz.

Kurabiyenin üst katmanı için gerekli malzemelerin yapılışı:
4 adet büyük elmamızı iyice yıkayıp kabuklarını soyuyoruz. Soyduğumuz elmaları karıştırma kabına rendeliyoruz. Rendelenmiş elmaların suyunu sıkıyoruz. Suyu sıkılan elmaların üzerine göz kararı tarçın, fındık ve cevizimizi ekliyoruz. İyice karıştırıyoruz ki malzemeler iç içe geçsin. Fırın tepsimize önce yağımızı sürüyoruz ki hamur yapışmasın. Hazırlamış olduğumuz hamuru ince tabaka olacak şekilde fırın tepsimize yayıyoruz. Daha sonra elmalı karışımı üzerine eşit kaplayacak şekilde yayıyoruz. Buzlukta donmaya bıraktığımız hamurumuzu elmaların üzerine rendeliyoruz. 170 derece de üzeri kızarana kadar pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.