Malzemeleri:
4 kilogram hıyar
3 tutam kereviz
1 baş sarmısak
1 tane ayva
1 limon
Tuz, su
1 avuç nohut
Yapılışı
Hıyarlar bol suda güzelce yıkanır.
Temiz bir iğne veya çatalla birkaç ye*rinden güzelce delinir.
Bir kavanoza düzgün bir şekilde dizilip aralarına limon dilimleri ve kabukları so*yulmuş ayva dilimleri eklenir.
Sarımsaklar ve kerevizde soyulup hıyarların arasına serpiştirilir.
Nohutlar eklenir.
Üzerine çıkacak kadar tuzlu su eklenip, kavanozun ağzı kapatılırak 3 hafta süresince bekletilir
Alıntı

Asrevya

Üyelik tarihi
03 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Antalya
Mesajlar
20.169
Seslenildi
1439 Mesaj
Etiketlendi
51 Konu
Hıyar Turşusu Tarifi
18 Şubat 2015
- Paylaş
- Share this post on
Digg
Del.icio.us
Technorati
Twitter
Değeri değere değen kavrar.
Bilgi kokmayan karşı çıkışlarda cehalet kokusu ve kompleks vardır.