MALZEMELER:
-1 kg. kırmızı pancar
-1 su bardağı sirke
-1 su bardağı su
-1 baş sarımsak
-Yarım çorba kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- Pancarlar yıkanır. Çok yumuşak olmamak üzere haşlanır.
2- Soyularak yuvarlak dilimlenir. Kavanoza yerleştirilir.
3- Tuzla dövülmüş sarımsağa sirke ve su konup karıştırılır.
4- Pancarın üzerine dökülüp kavanoz sağa sola sallanır, kapak kapatılır.
5- Ertesi gün sofraya alınabilir.
Üyelik tarihi
22 Aralık 2016
Mesajlar
568
Seslenildi
14 Mesaj
Etiketlendi
18 Konu
Ruh Hali
Patlıcanlı Pancar Turşusu
23 Aralık 2016
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati