Çikolatalı Fıstıklı Pasta




Çikolatalı Fıstıklı Pasta malzemeleri:

Keki için;

4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağından 1 parmak eksik süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Kreması için;
2,5 su bardağı süt
1 su bardağından 2 parmak eksik un
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt (krem şantiyi açmak için)
1 poşet kakaolu krem şanti
2 yemek kaşığı kakao
Süslemek için;
100 gram krema
100 gram bitter ve ya sütlü çikolata
fıstık kırığı

Çikolatalı Fıstıklı Pasta yapılışı:

Öncelikle pastamızın kremasını yapıp bir kenarda hazır tutalım.
Süt, un, şeker, kakao ve vanilyayı bir tencereye alıp, koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişirelim.
Pişirmeden önce unun topaklanmaması için blenderdan geçirelim.
Muhallebi çok katı bir hale geliyor, telaş yapmayalım.
Kaynadıktan sonra 1 saat kadar soğumasını bekleyelim.
Arada karıştıralım ki kabuk bağlamasın 1 poşet krem şantiyi 1 çay bardağı süt ile çırpıp krema haline getirelim ve soğuttuğumuz muhallebiye ilave edip mikserle 5 dakika kadar çırpıp kremamızı oluşturalım.
Bu kremayı her türlü pastalarınız da sade olarak da yapıp kullanabilirsiniz.

Pasta keki için;
Yumurta ve toz şekeri köpük haline gelene kadar çırpalım.
Üzerine süt, sıvı yağ, vanilyayı ilave edip tekrar çırpalım.
En son kakao, un ve kabartma tozunu ilave edip tekrar çırpalım.
Zeminini yağladığımız ve ya yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcama veya herhangi bir tepsiye malzememizi döküp 180 dereceli fırında pişirelim.
Ben porsiyonluk yaptım arzu ederseniz bütün olarak yapabilirsiniz.
Kekimiz soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip hazırladığımız pasta kremasını arasına sürelim ve buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
Ben yuvarlak kesme aparatı kullandım, arzu ederseniz kare şeklinde kesip hazırlayabilirsiniz yuvarlak kastiğimizde kenarları ziyan oluyor gibi ama sakın ola çöpe atmayın onlarıda yiyin.
Kestiğiniz her pastanın etrafına önce pasta kremasından sıvayın, daha sonra fıstık kırığına bulayın.
En son üzeri için çikolatamızıda hazırlayalım.
100 gram kremayı ısıtma kabına koyup kaynama noktasına gelene kadar ısıtın, ocağın altını kapatıp, içine çikolatamızı kıralım ve eriyene kadar karıştıralım.
Biraz ılıdıktan sonra pastalarımızın üzerine kaşık yardımıyla sürüp buzdolabında bir saat kadar bekletip afiyetle yiyebilirsiniz.