Malzemeler:
12 adet tuzsuz etimek

Şerbeti İçin:
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Muhallebisi İçin:
1 kilo süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı mısır nişastası
1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
1 paket vanilya
50 gram margarin

Üzeri İçin:
Çikolata rendesi

Yapılışı:
İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Su ve şekeri tencereye alıp yaklaşık 10 dakika iyice kaynatalım. İndirmeye yakın içerisine 3-4 damla limon suyu damlatalım. Büyük dikdörtgen borcama etimekleri dizip sıcak şerbeti kepçe ile üzerlerine dökelim. İyice çekmesini bekleyelim. Etimekler şerbeti çekerken bir tarafta muhallebiyi hazırlayalım. Vanilya ve margarin harici tüm malzemeyi devamlı karıştırarak pişirelim. Koyulaşmaya yakın margarin ve vanilyayı ekleyip karıştıralım. Puding kıvamına gelince altını kapatıp iyice şerbeti çekmiş etimeklerin üzerine döküp muhallebiyi yayalım. Dışarıda ılındıktan sonra buzdolabına alalım. 4-5 saat buzdolabında dinlendirip dilimleyerek servis edelim. Servis ederken üzerine çikolata rendesi kullandım. Dilerseniz şerbeti karamelize edip de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.