Tatar böreği, Erzurum mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri. Bir tür mantı diyebileceğimiz Tatar böreği, kıymalı iç harcı ve yoğurtlu sosuyla servis ediliyor.
Yapımı için malzemeler
5 su bardağı un
2 adet yumurta
Alabildiği kadar su
Tuz
Kıymalı sos için
400 gram kıyma
1 adet orta boy soğan
5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
2-3 demet maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Tuz
Yoğurtlu sos için
500 gram yoğurt
4 diş sarımsak
Hazırlanışı
Yumurta ve suyu derin bir kasede karıştırın.
Unu ve tuzu ekleyip karıştırın.
Azar azar su ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamuru üzerini nemli bir bezle örterek dinlenmeye bırakın.
Hamur dinlenirken kıymalı sosu hazırlayın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Sıvı yağı ve kıymayı bir tavada iyice kavurun.
Ardından soğanı ve salçayı da ekleyip kavurmaya devam edin.
Maydanoz, karabiber, pul biber ve tuzu ilave edip harmanlayın.
Sosu ocaktan alıp ılınmasını bekleyin.
Sarımsakları tuzla ezip yoğurda karıştırın.
Dinlenen hamuru 4 bezeye bölüp çok ince olmayacak şekilde açın ve önce baklava dilimi gibi, sonra da minik üçgenler gibi kesin.
Bir tencereye 2 litre su koyup kaynatın ve içine bir miktar tuz atın.
Kestiğiniz hamurları bu suda 10 dakika kadar haşlayıp kevgir yardımıyla alarak bir tepsiye yayın.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin.
Son olarak kıyma sosunu ilave ederek servis edin. Afiyet olsun...
Alıntı
Üyelik tarihi
20 Kasım 2020
Mesajlar
3.432
Seslenildi
38 Mesaj
Etiketlendi
5 Konu
Tatar Böreği Tarifi
04 Aralık 2020
Tuz
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati