Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Dreamer
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Avatar Seçilmemiş
Üyelik tarihi
20 Kasım 2020
Mesajlar
3.432
Seslenildi
38 Mesaj
Etiketlendi
5 Konu

Ahçı Köpoğlu | Köpoğlu Mezesi | Köpoğlu Mancası

22 Aralık 2021
1


Köpoğlu | Köpoğlu Mezesi | Köpoğlu Mancası
Köpoğlu Tarifi
Köpoğlu Mezesi Nasıl Yapılır

Trakya'lıların çok sevdiği köpoğlu tarifi bakalım nasıl yapılıyor.
Malzemeler
  • 2 orta boy patlıcan
  • 1-2 sivri biber veya köy biberi
  • 2 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 domates
  • 1-2 diş sarmısak
  • Karabiber
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • Tuz
Köpoğlu Nasıl Yapılır
  • Patlıcanları ve biberleri közleyin. Soğuduktan sonra temizleyin. Biberleri ince, patlıcanları küp şeklinde doğrayın.
  • Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Kabuklarını soyup, küp doğradığınız domatesleri ve ezdiğiniz sarmısakları ilave edin.
  • Tuz ile tatlandırıp birkaç dakika soteleyin.
  • Doğradığınız közlenmiş patlıcan ve biberleri ilave edin. 2-3 dakika kadar daha pişirip ocaktan alın, bir servis tabağına aktarın.
  • Üzeri için; süzme yoğurdu iyice çırpın ve soğuyan sebzelerin üzerinde gezdirin.
Köpoğlunun Püf Noktaları Nelerdir?
  • Patlıcanları közlemeden önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
  • Közleme işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin ve çatalın dışıyla soymaya başlayın.


Alıntı.

Konu Dreamer tarafından (22 Aralık 2021 Saat 02:52 ) değiştirilmiştir.
Damla bunu beğendi.
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj