Bursa'nın yöresel şerbetli tatlılarından biri olan cennet künkü...




Bayram ve özel günlerde yapılarak konuklara ikram edilir.

Hiç duymuş muydunuz?


Geleneksel Bursa kültüründe düğün hazırlıkları yapılan kız evine gönderilen bir tatlı, cennet künkü.

Bursa'nın bilinen en eski tariflerinden...




Cennet Künkü için Gerekenler

2 adet yumurta
1 su bardağı küllü su
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
Karbonat
Çekilmiş ceviz

Şerbeti için

500 gram toz şeker5 su bardağı su


Cennet künkü nasıl yapılır?


Unun ortasını açıp yumurtaları kırın.
Karbonatı ekleyin.
Bir tutam külü bir su bardağına ekleyerek karıştırın ve bekletin.
Kül dibe çökünce bardaktaki suyu hamurun üzerine dökün.
Yumuşayana kadar yoğurun.
Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde bezeler alın.
Yufka büyüklüğünde açıp uzun ve kalın şerit halinde kesin.
Kesilen hamurları çatala sararak şekil verin ve yağda kızartın.
Diğer taraftan da tatlının şerbetini hazırlayın.
Su ve şekeri uygun bir tencereye alıp kıvamına gelene kadar kaynatın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Kızarmış hamurlar soğumadan ılık şerbeti üzerine gezdirin.
Şerbetini çekince üzerine ceviz serperek servis edin.
Dilerseniz tatlınızı kaymak eşliğinde de servis edebilirsiniz.






Afiyet olsun...