Gereçler:
1/2 KG PİLAVLIK BULGUR
NANE
TUZ
KARABİBER
SIVI YAĞ 1,5 KG UN
SU
1 YUMURTA SARISI
SALÇA
1 BAŞ SOĞAN
Yapılışı:
Ayıklanmış bulguru bol suda haşlanırken diğer tarafta rendelenmiş soğan,salça,nane, ve karabiber sote yapılır. Daha sonra haşlanmış bulgur ile iyice birbirine yedirilir. Su, un ve tuz karıştırılarak katı bir hamur elde edilir. Hamur oklova ile açılarak ortalama tepsi büyüklüğüne getirilir. Hazırlanan bulgurlu karışım içine bol miktarda serpilir ve rulo şeklilnde sıkıca sarılır. Daha donra kol böreği şeklinde tepsiye dizilir. Yumurta sarısı ile böreğin üstü yüzlenip fırına atılır.
Elif
Üyelik tarihi
09 Şubat 2015
Bulunduğu yer
Ankara
Yaş
34
Mesajlar
17.951
Seslenildi
1540 Mesaj
Etiketlendi
104 Konu
Ruh Hali
Bulgur böreği
05 Mart 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati
To view links or images in signatures your post count must be 10 or greater. You currently have 0 posts.