Gereçler:

1/2 KG PİLAVLIK BULGUR
NANE
TUZ
KARABİBER
SIVI YAĞ 1,5 KG UN
SU
1 YUMURTA SARISI
SALÇA
1 BAŞ SOĞAN

Yapılışı:

Ayıklanmış bulguru bol suda haşlanırken diğer tarafta rendelenmiş soğan,salça,nane, ve karabiber sote yapılır. Daha sonra haşlanmış bulgur ile iyice birbirine yedirilir. Su, un ve tuz karıştırılarak katı bir hamur elde edilir. Hamur oklova ile açılarak ortalama tepsi büyüklüğüne getirilir. Hazırlanan bulgurlu karışım içine bol miktarda serpilir ve rulo şeklilnde sıkıca sarılır. Daha donra kol böreği şeklinde tepsiye dizilir. Yumurta sarısı ile böreğin üstü yüzlenip fırına atılır.