Simit Aşı
MALZEME;
2 bardak su
1 bardak simit (ince bulgur)
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kırmızıbiber
1 yemek kaşığı karabiber
2 baş doğranmış soğan
½ bardak sıvı yağ
TARİFİ;
İnce doğranmış soğan ile yağ iyice kavrulur.Kavrulduktan sonra salça,tuz ve su ilave edilerek bir taşım kaynatılır.Sonra kaynayan karışıma simit ilave edilir.Normal pilavdan biraz daha sulu iken ocaktan alınır.Bir tavada yağ ısıtılıp içine kırmızıbiber eklenip yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır.
Üyelik tarihi
18 Ekim 2015
Bulunduğu yer
Sevilla
Yaş
31
Mesajlar
1.408
Seslenildi
47 Mesaj
Etiketlendi
11 Konu
Antep Mutfağı : Simit Aşı
21 Ekim 2015
- Paylaş
- Share this post on
- Digg
- Del.icio.us
- Technorati