MALZEME LİSTESİ:

1 kg dolmalık biber
500 gr kuzu eti
200 gr kuyruk yağı
1 su bardağı pirinç
1 su bardağı iri bulgur
5 soğan
1 havuç
1 tutam maydanoz
1 tutam nane
1 tutam dereotu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
zeytinyağı
su


HAZIRLANIŞI:

Kuzu etini satırla kıyma haline getiriyoruz. Kuyruk yağını da aynı şekilde kıyıyoruz ve etle karıştırıp beraber satırdan geçiriyoruz. Karıştırma kabına bu karışımı alıyoruz. Üzerine yıkanmış ve süzülmüş pirinci ilave ediyoruz. Bulguru ve salçaları koyuyoruz. Soğanları, naneyi, dereotunu ve maydanozu doğrayıp ilave ediyoruz. Tuz, karabiber ve zeytinyağı döküyoruz. Harcımızı iyice karıştırıyoruz. Biber dolmalarının içlerine iç harcı dolduruyoruz. Üzerlerine birer dilim havuç kapatarak tencereye diziyoruz. Dolmaların üstü yukarı bakacak şekilde diziyoruz. Küçük bir tavaya zeytinyağı döküp unu kavuruyoruz. Salçasını koyup kavuruyoruz. Sıcak suyla kıvamını açıyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sosumuz kaynayınca biber dolmaların üzerine gezdirerek döküyoruz. Biraz daha su ekliyoruz. Tuzunu atıyoruz. Kapağını kapatarak 1-1,5 saat kadar pişiriyoruz. Biberler pişince ocaktan alıyoruz ve servis ediyoruz.

Oktay Usta