Günün Sözü DamlaPenia.
Her şey neye layıksa ona dönüşür. -Mevlana
Etiket Listesi

Like Tree1Beğeniler
  • 1 Post By Cookie
Seçenekler
Seçenekler
Stil
Cookie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
07 Mart 2015
Bulunduğu yer
Bursa
Mesajlar
11.353
Seslenildi
1008 Mesaj
Etiketlendi
326 Konu
Ruh Hali
Mesgul

baloon 12.05.2015 Günün Yemeği / Kuzu Etli Enginar

12 Mayıs 2015
1


12.05.2015 Günün Yemeği / Kuzu Etli Enginar

MALZEME LİSTESİ:

8 enginar
500 gr kuzu eti
1 soğan
3 diş sarımsak
1 çorba kaşığı domates salçası
4 yeşil biber
zeytinyağı
tuz
karabiber

BEŞAMEL SOSU İÇİN:

1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:

3 domates
kaşar peyniri

HAZIRLANIŞI:

Enginarları tencereye diziyoruz. Suyunu veriyoruz. Zeytinyağı ve tuzunu döküyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Soğanı ve sarımsakları yemeklik doğruyoruz. Ayrı bir tencereye zeytinyağı döküyoruz ve kuşbaşı doğranmış kuzu etini kavuruyoruz. Et, suyunu bırakıp çekene kadar pişiriyoruz. Soğan ve sarımsağı koyup soteliyoruz. Salçasını koyuyoruz. Biberleri küçük küp şeklinde doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Kavurduktan sonra sıcak suyunu veriyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişince tuzunu atıp karıştırıyoruz. Enginarları fırın kabına diziyoruz. İçlerine kuzu etli harcı paylaştırıyoruz. Domatesleri ince dilimliyoruz. Her enginarın üzerine bir dilim koyuyoruz.

Beşamel sosu için, tereyağını küçük çelik bir tencereye koyuyoruz. Unu koyup kokusu çıkana kadar çırpma teliyle kavuruyoruz. Soğuk sütü döküyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Tuz ve karabiberini döküyoruz. Çırpma teliyle karıştırıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca enginarların üzerine beşamel sosu paylaştırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişmesine yakın fırından alıyoruz. Kaşar peyniri rendeleyip üzerlerine paylaştırıyoruz. Tekrar fırına veriyoruz ve kaşar eriyince çıkarıyoruz.

Asrevya bunu beğendi.
Maria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi
20 Nisan 2015
Bulunduğu yer
Samsun
Mesajlar
182
Seslenildi
22 Mesaj
Etiketlendi
85 Konu
Ruh Hali
Coksinirli
Standart Cevap: 12.05.2015 Günün Yemeği / Kuzu Etli Enginar
12 Mayıs 2015
2
Genelde enginarı zeytinyağlı yeriz bu etlisi yapmak lazım..Paylaşım için teşekkürler
Konuyu 1 kişi okuyor. (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Benzer Konular
Konu
Konuyu Başlatan
Forum
Cevaplar
Son Mesaj